ecomail.cz

Celiakia

Celiakia je ochorenie čreva, nazýva sa tiež gluténová enteropatia. Je spôsobená neznášanlivosťou lepku. Nie je to alergia na lepok.

Celiakia je z časti podmienená geneticky. Ide o zápal čreva, ktorý je vyvolaný lepkom – bielkovinou, ktorú obsahuje pšenica, jačmeň, žito, ovos. Medzi spúšťačov tohto ochorenia môžu patriť vírusy, najmä rotavírusy, ktoré vyvolávajú hnačkovité ochorenia. Celiakia je zápal črevnej sliznice, ktorý je vyvolaný poškodením črevných buniek lepkom. Vzniká rozsiahly zápal, ktorého dôsledkom je bolesť brucha, hnačky, zlé vstrebávanie živín, poruchy rastu, straty hmotnosti, nechutenstvo, únava, chudokrvnosť, bolesť kĺbov a vznik autoimunitných ochorení. Je tiež predispozičným faktorom pre vznik diabetu, nádorového ochorenia uzlín a čreva. Liečba celiakie spočíva hlavne v dodržiavaní bezlepkovej diéty. Celostná medicína sa tiež opiera o bezlepkovú diétu. Prírodnými prostriedkami sa snaží zlepšiť stav čreva, vyriešiť zápalové problémy a detoxikovať organizmus od záťaží, ktoré môžu byť vyvolávajúcimi činiteľmi.

Produkty DIOCHI, ktoré odporúčam:
SAGRADIN, INTOCEL kvapky aj kapsuly, BAKTEVIR, DiNAvir, DEVIRAL PLUS a ASTOMIN. Z bylinných nápojov je vhodný WENDITA CALYSINA – BURITTO.

Autor: MUDr. Lenka Hodková

Prírodné vitamíny DIOCHI pri celiakii