ecomail.cz

Osviežujúce nápoje

S Divokým pomarančom

2 – 3 čajové lyžice Divokého pomaranča kúsky žltého melóna jeden menší strapec hrozna
2 – 3 vetvičky medovky lekárskej 1 limetka alebo citrón (umyté)
Postup:
Do krčahu si nachystáme nakrájané kúsky žltého melóna, limetky alebo citróna, bobule hrozna
a 2 – 3 vetvičky medovky lekárskej. Uvaríme 2 – 3 čajové lyžičky Divokého pomaranča v 1l vody 2 – 3 min, precedíme, necháme trochu vychladnúť, zalejeme ovocie a bylinky v krčahu, premiešame. Do nápoja môžeme pridať ľad alebo dosladiť medom.

S Ružou stolistou

2 – 3 čajové lyžice Ruže stolistej
20 ks vykôstkovaných čerešní
20 lískov mäty piepornej alebo medovky lekárskej
2 polievkové lyžice medu
1 limetka alebo citrón (umyté)
Postup:
Do krčahu si nachystáme nakrájané kúsky limetky alebo citróna, lístky mäty piepornej, vykôstkované čerešne. Zmes polejeme medom. Uvaríme si 2 – 3 čajové lyžičky Ruže stolistej v 1l vody 2 – 3 min, precedíme, necháme trochu vychladnúť, zalejeme obsah v krčahu a premiešame.

Autorka: Bc. Ľubica Melichová

Bylinné nápoje použité v receptoch: