Ani pôst nie je pre každého človeka. Môže trvať deň aj dlhšie. Existuje vynútený pôst samotným organizmom (počas choroby sa všetka energia imunitného systému sústreďuje na imunitný systém, ktorý ničí choroboplodné zárodky a nesústredí sa teda na trávenie). Chuť do jedla sa vracia so zlepšením zdravotného stavu. Mnoho ľudí túto prirodzenú schopnosť tela ignoruje a zaťažuje organizmus počas choroby ešte viac. Stravovanie počas detoxikácie by sa malo odlišovať od bežných stravovacích návykov. Strava by mala byť skôr kašovitá, s dostatkom tekutín, vynechaním pochutín. Je možné ju upraviť podľa orgánu, ktorý chceme detoxikovať.
Detoxikácia pečene, žlčníka na jar
V tomto období je vhodné jesť zelenú listovú zeleninu, listy reďkovky, špenát, žeruchu, púpavu, čakanku, jahody, riasy, špargľu, kapustu, mrkvu, petržlen, zelet, pór, cibuľu. Vhodný je citrón, nelúpaná ryža, slnečnicové semienka. Z korenín kardamón, rasca, zázvor, chren, čierne korenie, mäta, bazalka, bobkový list, rozmarín, škorica. Vhodné je popíjanie harmančekového čaju. Jedlá začiatkom jari by mali byť teplé.